POZOSTAŁE IMPREZY (imieniny, urodziny itp.)

 

MENU 70 zł/osoba

 

DANIA GORĄCE:

       Zupa – krem z brokułów

       Schab po flamandzku, ziemniaki opiekane, marchew z porem i jabłkiem

PRZEKĄSKI:

       Wędliny swojskie

       Jajka faszerowane pieczarką

       Ryba po grecku

       Ruloniki z szynki z musem chrzanowym

       Sałatka jarzynowa

       Warzywa sezonowe

       Pieczywo

NAPOJE 1l/os+ NA SŁODKO:

Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napój owocowy niegazowany (1 l/osoba), ciasto – 3 rodzaje

UWAGI: własny alkohol

 

MENU 80 zł/osoba

 

DANIA GORĄCE:

       Rosół z frykadelkami (kuleczkami mięsnymi)

       Devolay z masłem czosnkowym, ziemniaki, buraczki czerwone

 

PRZEKĄSKI

       Wędliny swojskie

       Jajka faszerowane pieczarką

       Ryba po grecku

       Ruloniki z szynki z musem chrzanowym

       Rolada serowa pieczona

       Sałatka z kurczakiem grillowanym

       Warzywa sezonowe

       Pieczywo

NAPOJE 1l/os + NA SŁODKO:

Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napój owocowy niegazowany (0,5 l/osoba), napój gazowany (0,5 l/osoba), ciasto – 3 rodzaje

UWAGI: własny alkohol

 

MENU 90 zł/osoba

DANIA GORĄCE:

       Rosół z makaronem

       Kotlet mediolański, ziemniaki opiekane, zestaw surówek: z białej kapusty, buraczki czerwone, marchew z chrzanem

 

PRZEKĄSKI:

       Półmisek wędlin swojskich

       Tatar wołowy

       Pasztet tradycyjny / z żurawiną (50% na 50%)

       Jajka w majonezie ze szczypiorkiem

       Ryba po grecku

       Sałatka grecka z serem feta

       Sałatka z kurczakiem grillowanym

       Warzywa sezonowe

       Pieczywo

 

NAPOJE 1,5 l/os + NA SŁODKO

Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napoje owocowe (1 l/osoba) , napoje gazowane (0,5 l/osoba), ciasto  -3 rodzaje

UWAGI: własny alkohol

 

MENU 100 zł/osoba

DANIA GORĄCE:

       Rosół z frykadelkami (kulkami mięsnymi)

       Devolay, ziemniaki puree, marchew z porem i jabłkiem

                                                                  

PRZEKĄSKI:

       Półmisek wędlin swojskich

       Tatar wołowy

       Jaja faszerowane szynką

       Pieczarki faszerowane mięsne/jarskie (50% na 50%)

       Ryba po grecku

       Tartaletki ze szpinakiem i łososiem

       Sałatka jarzynowa

       Sałatka brokułowa z pestkami dyni

       Warzywa sezonowe

       Pieczywo

 

NAPOJE 1,5 l/os + NA SŁODKO:

Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napoje owocowe (1 l/osoba) , napoje gazowane (0,5 l/osoba), ciasto  -3 rodzaje

UWAGI: własny alkohol

 

MENU  105 zł/osoba

DANIA GORĄCE:

I DANIE

       Cygaro ze szpinakiem w sosie serowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty

II DANIE

      Boeuf Strogonow

 

PRZEKĄSKI:

       Ryba po grecku

       Tatar wołowy

       Półmisek wędlin

       Jajka faszerowane pieczarkami / szynką (50% na 50%)

       Rolada serowa pieczona

       Ruloniki z szynki z chrzanem

       Śledź w śmietanie

       Sałatka jarzynowa

       Warzywa sezonowe

       Pieczywo

 

NAPOJE (1,5 l/os.) + NA SŁODKO:

Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napój owocowy niegazowany (1 l/osoba), napój gazowany (0,5l/osoba), ciasto -  3 rodzaje

UWAGI: Własny alkohol

 

MENU 110 zł/ osoba

DANIA GORĄCE:

       Rosół z makaronem

       Kotlet mediolański, ziemniaki, marchew z porem i jabłkiem

Około dwie godziny później NA PÓŁMISKACH:

 

       Kartacze, kiszka, babka ziemniaczana + zestaw surówek: z białej kapusty, buraczki, wielowarzywna

 

PRZEKĄSKI:

       Półmisek wędlin swojskich

       Tatar wołowy

       Jajka faszerowane szynką i pieczarką (50% na 50%)

       Śledź w śmietanie lub po żydowsku

       Ryba po grecku

       Pasztet z żurawiną

       Rolada serowa

       Sałatka jarzynowa

       Warzywa sezonowe

       Pieczywo

 

NAPOJE 1,5 l/os + NA SŁODKO:

Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napoje owocowe (1 l/osoba) , napoje gazowane (0,5 l/osoba), ciasto 3 rodzaje, owoce

UWAGI: Alkohol własny

 

MENU 115 zł/osoba

DANIA GORĄCE:

I DANIE

       Boeuf Strogonow

       Karkówka po żydowsku, ziemniaki opiekane, mix surówek: biała kapusta, czerwona kapusta, marchew z chrzanem

II DANIE – podane na półmisku

       Kotlet mediolański / devolay (50% na 50%), ziemniaki, surówka szwedzka

 

PRZEKĄSKI:

       Półmisek wędlin swojskich

       Jaja faszerowane szynką i pieczarką (50% na 50%)

       Roladki z szynki faszerowane pastą serową z papryką i ogórkiem

       Tymbaliki drobiowe

       Ryba po grecku

       Babeczki kruche nadziewane mięsem

       Sałatka z kurczakiem grillowanym na bazie sałaty lodowej

       Warzywa sezonowe

       Pieczywo

NAPOJE 1,5 l/os + NA SŁODKO:

 Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napoje owocowe (1 l/osoba) , napoje gazowane (0,5 l/osoba), ciasto 3 rodzaje

UWAGI: Własny alkohol

 

 

 

Kontakt z nami

Restauracja New Capitol

 

Restauracja NEW CAPITOL
15-472 Białystok ul. Ciepła 40
(wejście od ulicy Jagienki)

Usługi Gastronomiczne i Catering

telefon: 85 678 58 94

telefon II: 85 676 04 18

telefon komórkowy: 690 030 299 

e-mail:  restauracja@restauracjanewcapitol.pl
 

 

Kontakt z nami

Pokoje gościnne

 

Pokoje gościnne WSFiZ w Białymstoku 
15-472 Białystok ul. Ciepła 40
(wejście od ulicy Jagienki)

 

telefon: +48 85 678 59 02 (w godzinach 9:00 - 15:00)

telefon: +48 85 678 58 79

telefon komórkowy:  602 579 201
telefon/fax: +48 85 678-58-96

e-mail: pokoje.goscinne@wsfiz.edu.pl

Kontakt z nami

Centrum konferencyjne

 

Centrum Konferencyjne WSFiZ w Białymstoku
15-472 Białystok ul. Ciepła 40
(wejście od ulicy Jagienki)

 

telefon: +48 85 67 85 847, +48 85 67 85 823

tel. kom.: 693 957 819

e-mail: centrum.konferencyjne@wsfiz.edu.pl