WESELA

 MENU  100 zł / osoba

 

DANIA  GORĄCE:

 I DANIE

  • Cygaro ze szpinakiem w sosie serowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty

 

II DANIE

  • Boeuf Strogonow

 

III DANIE – na półmiskach

  • Kiszka / pierogi (pierogi po 3 szt. na osobę)

 

PRZEKĄSKI:

  • Ryba po grecku

  • Tatar wołowy

  • Półmisek wędlin

  • Jajka faszerowane pieczarkami / szynką (50% na 50%)

  • Rolada serowa pieczona

  • Ruloniki z szynki z chrzanem

  • Śledź w śmietanie

  • Sałatka jarzynowa

  • Warzywa sezonowe

  • Pieczywo

 

NAPOJE (1,5 l/os.) + NA SŁODKO:

Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napój owocowy niegazowany (1l/osoba), napój gazowany (0,5l/osoba), ciasto - 3 rodzaje

UWAGI: Własny alkohol

 

 

 

MENU 105 zł / osoba

 DANIA GORĄCE:

  • Rosół z makaronem

  • Kotlet mediolański, ziemniaki, marchew z porem i jabłkiem

 

Około dwie godziny później NA PÓŁMISKACH:

    • Kartacze, kiszka, babka ziemniaczana + zestaw surówek: z białej kapusty, buraczki, wielowarzywna

 

PRZEKĄSKI:

  • Półmisek wędlin swojskich

  • Tatar wołowy

  • Jajka faszerowane szynką i pieczarką (50% na 50%)

  • Śledź w śmietanie lub po żydowsku

  • Ryba po grecku

  • Pasztet z żurawiną

  • Rolada serowa

  • Sałatka jarzynowa

  • Warzywa sezonowe

  • Pieczywo

 

 

NAPOJE 1,5l/os + NA SŁODKO:

Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napoje owocowe (0,5l/osoba), napoje gazowane (1 l/osoba), ciasto - 3 rodzaje, owoce

UWAGI: Alkohol własny

 

 

 

 

MENU 110 zł / osoba

 

DANIA GORĄCE:

I DANIE

  • Boeuf Strogonow

  • Karkówka po żydowsku, ziemniaki opiekane, mix surówek: biała kapusta, czerwona kapusta, marchew z chrzanem

 II DANIEpodane na półmisku

  • Kotlet mediolański / devolay (50% na 50%), ziemniaki, surówka szwedzka

 

PRZEKĄSKI:

  • Półmisek wędlin swojskich

  • Jaja faszerowane szynką i pieczarką (50% na 50%)

  • Roladki z szynki faszerowane pastą serową z papryką i ogórkiem

  • Tymbaliki drobiowe

  • Ryba po grecku

  • Babeczki kruche nadziewane mięsem

  • Sałatka z kurczakiem grillowanym na bazie sałaty lodowej

  • Warzywa sezonowe

  • Pieczywo

 

NAPOJE 1,5l/os + NA SŁODKO:

Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napoje owocowe (1l/osoba), napoje gazowane (0,5l/osoba), ciasto - 3 rodzaje

 UWAGI: Własny alkohol

 

 

 

MENU 120 zł / osoba

 DANIA GORĄCE:

  • Rosół z frykadelkami

  • Pieczeń z karkówki po myśliwsku, puree ziemniaczane, zestaw surówek: marchew z chrzanem, z czerwonej kapusty, wielowarzywna

 

Około półtorej godziny później NA PÓŁMISKACH:

    • Cygaro ze szpinakiem / schab po flamandzku (50% na 50%), ziemniaki opiekane, buraczki czerwone / marchew z porem i jabłkiem (50% na 50%)

 

PRZEKĄSKI:

  • Półmisek wędlin swojskich

  • Tatar wołowy

  • Jajka faszerowane pieczarką

  • Rolada szpinakowołososiowa

  • Babeczki kruche z nadzieniem mięsnym i jarskim (50% na 50%)

  • Sałatka brokułowa z pestkami dyni

  • Sałatka z indykiem grillowanym

  • Warzywa sezonowe

  • Pieczywo

 

NAPOJE 1,5l/os + NA SŁODKO:

Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napoje owocowe (1l/osoba), napoje gazowane (0,5l/osoba), ciasto - 3 rodzaje, owoce

UWAGI: własny alkohol

 

 

MENU 130 zł / osoba

 DANIA GORĄCE:

I DANIE:

  • Rosół z makaronem

  • Devolay, ziemniaki, zestaw surówek: marchew z porem i jabłkiem, surówka z czerwonej kapusty, surówka szwedzka

 

II DANIE - na półmiskach:

  • Schab po flamandzku / szaszłyk drobiowy z boczkiem i warzywami (50% na 50%), ziemniaki opiekane, ogórki kiszone / surówka wielowarzywna z kapusty pekińskiej (50% na 50%)

 

III DANIE – na półmiskach

  • Kiszka ziemniaczana / pierogi z mięsem3 szt / osoba (50% na 50%)

 

PRZEKĄSKI:

  • Półmisek wędlin swojskich

  • Tatar wołowy

  • Pasztet drobiowy z żurawiną

  • Jaja faszerowane szynką i pieczarką (50% na 50%)

  • Tortilla z kurczakiem

  • Tymbaliki drobiowe

  • Śledzie w oleju / po kaszubsku (50% na 50%)

  • Szczupak faszerowany

  • Sałatka grecka z serem feta

  • Sałatka z kurczakiem grillowanym

  • Warzywa sezonowe

  • Pieczywo

 

NAPOJE 2 l/os + NA SŁODKO:

Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napoje owocowe (1l/osoba), napoje gazowane (1l/osoba), ciasto3 rodzaje

UWAGI: własny alkohol

 

 

 

MENU 135 zł / osoba

 DANIA GORĄCE:

I DANIE

  • Zraz wieprzowy, ziemniaki opiekane, mix surówek: marchew z porem i jabłkiem, szwedzka, z czerwonej kapusty

 

II DANIE

  • Boeuf strogonow

 

III DANIEpodane na półmisku

  • Szaszłyk drobiowy z boczkiem i warzywami / zwijka z pieczarkami (50% na 50%), ziemniaki, buraczki czerwone

 

PRZEKĄSKI:

  • Półmisek wędlin swojskich

  • Tatar wołowy z ogórkiem i cebulką

  • Pieczarki faszerowane mięsne/jarskie (50% na 50%)

  • Rolada szpinakowo - łososiowa

  • Ruloniki z szynki z musem chrzanowym

  • Śledź w ziołach / po kaszubsku (50% na 50%)

  • Rolada z cukinii

  • Sałatka egzotyczna

  • Sałatka z kurczakiem grillowanym na bazie sałaty lodowej

  • Warzywa sezonowe

  • Pieczywo

 

NAPOJE 2l/os + NA SŁODKO:

Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napoje owocowe (1l/osoba), napoje gazowane (1l/osoba), ciasto - 3 rodzaje, owoce

UWAGI: Alkohol własny

 

 

 

MENU 155 zł / osoba

 

DANIA GORĄCE:

I DANIE

  • Karkówka po żydowsku, ziemniaki opiekane, buraczki czerwone

 

II DANIE

  • Kotlet Devolay, puree ziemniaczane, surówka szwedzka

 

III DANIE – PODANE NA PÓŁMISKACH

  • Udka kurczaka faszerowane mięsem mielonym i śliwką, ryż, surówka wielowarzywna z kapusty pekińskiej

 

IV DANIE

  • Barszcz z krokietem

 

PRZEKĄSKI

  • Półmisek wędlin swojskich

  • Tatar wołowy

  • Jaja faszerowane szynką i pieczarką (50% na 50%)

  • Pieczarki faszerowane mięsne / jarskie (50% na 50%)

  • Pomidory faszerowane: farsz z szynki / farsz z pieczarek (50% na 50%)

  • Rolada szpinakowo - łososiowa

  • Tortilla z kurczakiem

  • Śledzie w oleju / po kaszubsku (50% na 50%)

  • Pieczarki faszerowane mięsem

  • Sałatka brokułowa

  • Sałatka z kurczakiem grillowanym

  • Warzywa sezonowe

  • Pieczywo

 

 

NAPOJE 2,5 l/os + NA SŁODKO:

Kawa i herbata + dodatki, woda z cytryną, napoje owocowe (1,5 l/osoba) , napoje gazowane (1 l/osoba), ciasto - 3 rodzaje, owoce

UWAGI: Alkohol własny

 

Kontakt z nami

Restauracja New Capitol

 

Restauracja NEW CAPITOL
15-472 Białystok ul. Ciepła 40
(wejście od ulicy Jagienki)

Usługi Gastronomiczne i Catering

telefon: 85 678 58 94

telefon II: 85 676 04 18

telefon komórkowy: 690 030 299 

e-mail:  restauracja@restauracjanewcapitol.pl
 

 

Kontakt z nami

Pokoje gościnne

 

Pokoje gościnne WSFiZ w Białymstoku 
15-472 Białystok ul. Ciepła 40
(wejście od ulicy Jagienki)

 

telefon: +48 85 678 59 02 (w godzinach 9:00 - 15:00)

telefon: +48 85 678 58 79

telefon komórkowy:  602 579 201
telefon/fax: +48 85 678-58-96

e-mail: pokoje.goscinne@wsfiz.edu.pl

Kontakt z nami

Centrum konferencyjne

 

Centrum Konferencyjne WSFiZ w Białymstoku
15-472 Białystok ul. Ciepła 40
(wejście od ulicy Jagienki)

 

telefon: +48 85 67 85 847, +48 85 67 85 823

tel. kom.: 693 957 819

e-mail: centrum.konferencyjne@wsfiz.edu.pl