WESELA

 

MENU 110 zł/ osoba

 

DANIA GORĄCE:

       Rosół z makaronem

        Kotlet mediolański, ziemniaki, marchew z porem i jabłkiem

Około dwie godziny później NA PÓŁMISKACH:

       Kartacze, kiszka, babka ziemniaczana + zestaw surówek: z białej kapusty, buraczki, wielowarzywna

 

PRZEKĄSKI:

       Półmisek wędlin swojskich

       Tatar wołowy

       Jajka faszerowane szynką i pieczarką (50% na 50%)

       Śledź w śmietanie lub po żydowsku

       Ryba po grecku

       Pasztet z żurawiną

       Rolada serowa

       Sałatka jarzynowa

       Warzywa sezonowe

       Pieczywo

 

NAPOJE 1,5 l/os + NA SŁODKO:

Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napoje owocowe (1 l/osoba) , napoje gazowane (0,5 l/osoba), ciasto 3 rodzaje, owoce

 

UWAGI: Alkohol własny

 

MENU 115 zł/osoba

 

DANIA GORĄCE:

I DANIE

       Boeuf Strogonow

       Karkówka po żydowsku, ziemniaki opiekane, mix surówek: biała kapusta, czerwona kapusta, marchew z chrzanem

 

II DANIE – podane na półmisku

       Kotlet mediolański / devolay (50% na 50%), ziemniaki, surówka szwedzka

 

PRZEKĄSKI:

       Półmisek wędlin swojskich

       Jaja faszerowane szynką i pieczarką (50% na 50%)

       Roladki z szynki faszerowane pastą serową z papryką i ogórkiem

       Tymbaliki drobiowe

       Ryba po grecku

       Babeczki kruche nadziewane mięsem

       Sałatka z kurczakiem grillowanym na bazie sałaty lodowej

       Warzywa sezonowe

       Pieczywo

 

NAPOJE 1,5 l/os + NA SŁODKO:

Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napoje owocowe (1 l/osoba) , napoje gazowane (0,5 l/osoba), ciasto 3 rodzaje

UWAGI: Własny alkohol

 

 

MENU 125 zł/osoba

DANIA GORĄCE:

       Rosół z makaronem

       Pieczeń z karkówki po myśliwsku, puree ziemniaczane, zestaw surówek: marchew z chrzanem, z czerwonej kapusty, wielowarzywna

 

Około półtorej godziny później NA PÓŁMISKACH:

       Cygaro ze szpinakiem / schab po flamandzku (50% na 50%), ziemniaki opiekane, buraczki czerwone / marchew z porem i jabłkiem (50% na 50%)

 

PRZEKĄSKI:

       Półmisek wędlin swojskich

       Tatar wołowy

       Jajka faszerowane pieczarką

       Rolada szpinakowo – łososiowa

       Babeczki kruche z nadzieniem mięsnym i jarskim (50% na 50%)

       Sałatka brokułowa z pestkami dyni

       Sałatka z indykiem grillowanym

       Warzywa sezonowe

       Pieczywo

 

NAPOJE 1,5 l/os + NA SŁODKO:

Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napoje owocowe (1 l/osoba) , napoje gazowane (0,5 l/osoba), ciasto 3 rodzaje, owoce

UWAGI: własny alkohol

 

MENU  135 zł/osoba

DANIA GORĄCE:

I DANIE:

       Rosół z makaronem

       Devolay, ziemniaki, zestaw surówek: marchew z porem i jabłkiem, surówka z czerwonej kapusty, surówka szwedzka

 II DANIE - na półmiskach

       Schab po flamandzku / szaszłyk drobiowy z boczkiem i warzywami (50% na 50%), ziemniaki opiekane, ogórki kiszone / surówka wielowarzywna z kapusty pekińskiej (50% na 50%)

 III DANIE – na półmiskach

       Kiszka ziemniaczana/ pierogi z mięsem – 2 szt/osoba (50% na 50%)

 

PRZEKĄSKI:

        Półmisek wędlin swojskich

       Tatar wołowy

       Jaja faszerowane szynką i pieczarką (50% na 50%)

       Tortilla z kurczakiem

       Tymbaliki drobiowe

       Śledzie w oleju / po kaszubsku (50% na 50%)

       Szczupak faszerowany

       Sałatka grecka z serem feta

       Sałatka z kurczakiem grillowanym

       Warzywa sezonowe

       Pieczywo

 

NAPOJE 2 l/os + NA SŁODKO:

Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napoje owocowe (1 l/osoba) , napoje gazowane (1 l/osoba), ciasto – 3 rodzaje

UWAGI: własny alkohol

 

MENU 150 zł/osoba

DANIA GORĄCE

 I DANIE

       Zraz wieprzowy, ziemniaki opiekane, mix surówek: marchew z porem i jabłkiem, szwedzka, z czerwonej kapusty

II DANIE

       Boeuf strogonow

III DANIE – podane na półmisku

       Szaszłyk drobiowy z boczkiem i warzywami / zwijka z pieczarkami (50% na 50%), ziemniaki, buraczki czerwone

 

PRZEKĄSKI

       Półmisek wędlin swojskich

       Tatar wołowy z ogórkiem i cebulką

       Pieczarki faszerowane mięsne / jarskie (50% na 50%)

       Rolada szpinakowo-łososiowa

       Ruloniki z szynki z musem chrzanowym

       Śledź w ziołach / po kaszubsku (50% na 50%)

       Rolada z cukinii

       Sałatka egzotyczna

       Sałatka z kurczakiem grillowanym na bazie sałaty lodowej

       Warzywa sezonowe

       Pieczywo

 

NAPOJE 2 l/os + NA SŁODKO

Kawa, herbata + dodatki, woda z cytryną, napoje owocowe (1 l/osoba) , napoje gazowane (1 l/osoba), ciasto 3 rodzaje, owoce

UWAGI: Alkohol własny

 

MENU 160 zł/osoba

 

DANIA GORĄCE:

I DANIE

       Karkówka po żydowsku, ziemniaki opiekane, buraczki czerwone

II DANIE

       Kotlet Devolay, puree ziemniaczane, surówka szwedzka

III DANIE – PODANE NA PÓŁMISKACH

       Udka kurczaka faszerowane mięsem mielonym i śliwką, ryż, surówka wielowarzywna z kapusty pekińskiej

IV DANIE

       Barszcz z krokietem

 

PRZEKĄSKI

       Półmisek wędlin swojskich

       Tatar wołowy

       Jaja faszerowane szynką i pieczarką (50% na 50%)

       Pieczarki faszerowane mięsne / jarskie (50% na 50%)

       Rolada szpinakowo-łososiowa

       Tortilla z kurczakiem

       Śledzie w oleju / po kaszubsku (50% na 50%)

       Sałatka brokułowa z fetą i pestkami dyni

       Sałatka z kurczakiem grillowanym

       Warzywa sezonowe

       Pieczywo

 

NAPOJE 2,5 l/os + NA SŁODKO

Kawa i herbata + dodatki, woda z cytryną, napoje owocowe (1,0 l/osoba) , napoje gazowane (1 l/osoba), ciasto 3 rodzaje, owoce

UWAGI: Alkohol własny

 

Kontakt z nami

Restauracja New Capitol

 

Restauracja NEW CAPITOL
15-472 Białystok ul. Ciepła 40
(wejście od ulicy Jagienki)

Usługi Gastronomiczne i Catering

telefon: 85 678 58 94

telefon II: 85 676 04 18

telefon komórkowy: 690 030 299 

e-mail:  restauracja@restauracjanewcapitol.pl
 

 

Kontakt z nami

Pokoje gościnne

 

Pokoje gościnne WSFiZ w Białymstoku 
15-472 Białystok ul. Ciepła 40
(wejście od ulicy Jagienki)

 

telefon: +48 85 678 59 02 (w godzinach 9:00 - 15:00)

telefon: +48 85 678 58 79

telefon komórkowy:  602 579 201
telefon/fax: +48 85 678-58-96

e-mail: pokoje.goscinne@wsfiz.edu.pl

Kontakt z nami

Centrum konferencyjne

 

Centrum Konferencyjne WSFiZ w Białymstoku
15-472 Białystok ul. Ciepła 40
(wejście od ulicy Jagienki)

 

telefon: +48 85 67 85 847, +48 85 67 85 823

tel. kom.: 693 957 819

e-mail: centrum.konferencyjne@wsfiz.edu.pl